Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Δολοφονία Μακρή: «Ενοικιαζόμενοι» οι δράστες – Για ποιους εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που όλο αυτό τον καιρό ασχολούνταν με την υπόθεση τους χαρακτηρίζουν «ενοικιαζόµενους», δηλαδή κατ’ επάγγελµα-εκτελεστές
  • Αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισηµαίνουν ότι αντικείµενο έρευνας είναι και το γιατί τα δύο αδέλφια επέστρεψαν στη χώρα µας
  • Στο µικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληµατολογικών Ερευνών έχουν µπει τα κινητά τηλέφωνα που χρησιµοποίησαν τα δύο αδέλφια

Ιδιαίτερα καλοστημένο ήταν το σχέδιο της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή που δίχως υπερβολή θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει αν δει κανείς το προφίλ των ανθρώπων που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί της εκτέλεσης. Πρόκειται για έναν 31χρονο Βούλγαρο και τον 35χρονο αδερφό του, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα από την πατρίδα τους δύο εβδοµάδες πριν από τη δολοφονία του περασµένου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που όλο αυτό τον καιρό ασχολούνταν με την υπόθεση τους χαρακτηρίζουν «ενοικιαζόµενους», δηλαδή κατ’ επάγγελµα-εκτελεστές, οι οποίοι επί 15 ηµέρες παρακολουθούσαν κάθε κίνηση του 47χρονου «Αυστραλού», όπως ήταν το ψευδώνυµο του Μακρή. Ανδρες της Ασφάλειας συνέλεξαν υλικό από κάµερες ασφαλείας, στο οποίο τα δύο αδέλφια εµφανίζονται να ακολουθούν τον επιχειρηµατία λίγες ηµέρες πριν από τη δολοφονία του. Στις 31 Οκτωβρίου 2018 έστησαν την παγίδα θανάτου έξω από το σπίτι του στο Πανόραµα Βούλας, όπου ο 31χρονος µε χαρακτηριστική ψυχραιµία πυροβόλησε εξ επαφής το θύµα.

Ο 35χρονος αδελφός του, σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές, ήταν το άτοµο που περίµενε τον 31χρονο σε όχηµα διαφυγής (πιθανότατα µοτοσικλέτα), µε το οποίο και εξαφανίστηκαν. Την επόµενη ηµέρα τα δύο αδέλφια εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Η έρευνα του Τµήµατος Ανθρωποκτονιών κατέληξε στην ταυτοποίησή τους, και µάλιστα, σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την παρουσία τους στον τόπο του εγκλήµατος. Κατόπιν διαβιβάστηκαν σήµατα προς τις αρµόδιες υπηρεσίες, ώστε όταν τα δύο αδέλφια επιχειρούσαν να εισέλθουν στη χώρα να σηµάνει συναγερµός. Αυτό έγινε την περασµένη Τρίτη, όταν ο 31χρονος και ο 35χρονος ταξίδεψαν στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα.

Εξω από το ξενοδοχείο εµφανίστηκε ο 31χρονος, ο οποίος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο. Στη θέα των αστυνοµικών έβαλε µπρος το όχηµα και προσπάθησε να διαφύγει, εµβολίζοντας τα αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Ωστόσο, εγκλωβίστηκε και έτσι συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό δίπλωµα οδήγησης. Κατά την ανάκρισή του στα γραφεία της Ασφάλειας κράτησε πολύ σκληρή στάση και αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις στα κρίσιµα ερωτήµατα που του έθεσαν οι αστυνοµικοί. Το βασικότερο από αυτά είναι ποιος τον πλήρωσε και του έδωσε εντολή να σκοτώσει τον Μακρή.

Αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισηµαίνουν ότι αντικείµενο έρευνας είναι και το γιατί τα δύο αδέλφια επέστρεψαν στη χώρα µας. Εάν, δηλαδή, µπορεί να είχαν αναλάβει να εκτελέσουν και άλλο «συµβόλαιο θανάτου», το οποίο απετράπη έπειτα από τη σύλληψη του 31χρονου. Ο 35χρονος αδελφός του παραµένει ελεύθερος, καθώς κατάφερε να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Εις βάρος του αναµένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλµα σύλληψης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα εντοπισµού του οπουδήποτε στον κόσµο. Την ηµέρα της εκτέλεσης ο 31χρονος Βούλγαρος φορούσε καπέλο, σπορ ρούχα και γάντια.

Συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά του «επαγγελµατία» εκτελεστή. Πλησίασε το θύµα µε γρήγορες κινήσεις µόλις εκείνο βγήκε από το σπίτι του και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του. Έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον 47χρονο και τον πυροβόλησε µε σιγαστήρα. Οι δράστες ήξεραν το πρόγραµµα του επιχειρηµατία, ο οποίος θα πήγαινε εκείνη την ηµέρα στα εγκαίνια των νέων γραφείων της εταιρείας του στη λεωφόρο Βουλιαγµένης. Στο σηµείο υπήρχαν κάµερες ασφαλείας, που έδωσαν ώθηση στις έρευνες. Την ώρα της δολοφονίας στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά του θύµατος, ενώ η σύζυγός του, γνωστό µοντέλο και πρωταγωνίστρια σε ριάλιτι, Βικτώρια Καρύδα, ήταν σε προγραµµατισµένη επαγγελµατική υποχρέωση.

Τα κινητά και οι διασυνδέσεις

Στο µικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληµατολογικών Ερευνών έχουν µπει τα κινητά τηλέφωνα που χρησιµοποίησαν τα δύο αδέλφια, προκειµένου να γίνει προσπάθεια «χαρτογράφησης» των επαφών τους στην Αθήνα. Οι αστυνοµικοί εξετάζουν διασυνδέσεις τους µε άτοµα του υποκόσµου τα οποία θα µπορούσαν να διαθέσουν ένα µεγάλο χρηµατικό ποσό για τη δολοφονία του 47χρονου επιχειρηµατία στη Βούλα.

(Με πληροφορίες από το Έθνος)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ