Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Υποχωρεί σταδιακά η γρίπη – Στους 130 οι νεκροί για φέτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μειώνεται συνεχώς η ένταση και η κυκλοφορία της εποχικής γρίπης, γεγονός που αποτυπώνεται πλέον και στα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Ο αριθμός των νέων σοβαρών κρουσμάτων που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καθώς και ο αριθμός των θυμάτων της νόσου βρίσκεται σε καθοδική πορεία για πέμπτη εβδομάδα.

Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά το διάστημα 25-31 Μαρτίου δηλώθηκαν τρεις νεκροί από τις επιπλοκές της γρίπης και τρεις ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που πυροδότησε στον οργανισμό τους η εποχική γρίπη.

Ο κατάλογος των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 130. Από τους 130 νεκρούς οι 116 κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και οι 14 σε θάλαμο, με το ερώτημα να παραμένει μετέωρο «δεν υπήρχε διάθεσιμη κλίνη ΜΕΘ ή κρίθηκε πως δεν χρειάζεται να εισαχθούν για εντατική νοσηλεία;».

Από την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή τυπικά από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά επί της ουσίας από την αρχή του έτους που εντάθηκε η επιδημία, έχουν καταγραφεί 378 σοβαρά κρούσματα εποχικής γρίπης. Εξ αυτών, τα 364 περιστατικά χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ