Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Βίζα κάθε δύο χρόνια για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα δύο χρόνια επεκτείνεται η διάρκεια ισχύος της βίζας για Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σχετικά με τη βίζα.

Ο αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Παϊατ και στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιο για θέματα αντιτρομοκρατίας, υπέγραψε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα την Ολγα Γεροβασίλη αλλά και τον αρχηγό της Αστυνομίας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος PNR που προβλέπει ότι για λόγους εθνικής ασφάλειας οι αεροπορικές εταιρίες θα είναι υποχρεωμένες να δίνουν στην ΕΛ.ΑΣ στοιχεία επιβατών.

Στο πλαίσιο ανακοίνωσης του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε επίσης ενημέρωση ότι η διάρκεια της βίζας σε Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής θα ανέρχεται πλέον σε δύο χρόνια από ένα που είναι σήμερα.

Την ανακοίνωση για το PNR έκανε ο αμερικανός πρέσβης ως αναγνώριση της προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση σε θέματα ασφαλείας.

Το PNR προβλέπει ότι οι εταιρίες θα μεταβιβάζουν στην ΕΛ.ΑΣ. στοιχεία όπως η διεύθυνση, οι τρόποι πληρωμής, το ταξιδιωτικό ιστορικό, οι αποσκευές και η έκδοση εισιτηρίων, με σκοπό την πρόληψη και τη διερεύνηση τρομοκρατικών και σοβαρών εγκλημάτων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ