Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ο απόλυτος εφιάλτης στη Θεσσαλονίκη – Συμμορία κρατούσε φυλακισμένους σε μικρή αποθήκη 16 μετανάστες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν έχει προηγούμενο ο εφιάλτης που έζησαν 16 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, τους οποίους κρατούσαν μέλη από μέλη συμμορίας, σε μια μικρή αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από έρευνες αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κατάφεραν και τους «απελευθέρωσαν».

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις άνδρες. Ένας Μολδαβός ηλικίας 23 ετών, ένας Πακιστανός 33 ετών και ένας Ινδός 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς ένας εκ των μελών της συμμορίας, ο οποίος νωρίτερα, αποβίβασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας δώδεκα παράτυπους μετανάστες.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω αποθήκη, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μαζί με τέσσερις ακόμη παράτυπους μετανάστες, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο η είσοδος του οποίου (καταπακτή), καλυπτόταν από ντουλάπα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο έτερα μέλη της συμμορίας που είχαν αναλάβει το ρόλο του φύλακα και επιτηρούσαν τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες αφού εισήλθαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στον παραπάνω χώρο όπου κρατούνταν με την απειλή βίας  από τα μέλη της συμμορίας, που απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

apothiki2

apothiki4

apothiki3

Πηγή: thestival.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ