Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Γονείς εναντίον μαθητών για το κουδούνι στις 9 – Οι αντιρρήσεις και τα παράπονα για το νέο μέτρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί η είδηση ότι το σχολικό κουδούνι θα χτυπάει πλέoν στις 09:00 για τους μαθητές των σχολείων στην Ελλάδα, μετά από την έντονη προτροπή και της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και την επιθυμία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και των ίδιων των παιδιών, όμως από ότι φαίνεται ένας σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αντιδρά έντονα: οι γονείς.

Το θέμα πλέον αποτελεί έρευνα επιστημονικής επιτροπής προκειμένου να αποφασιστεί ένα τελικά θα ισχύσει.  Η εν λόγω επιτροπή θα λάβει υπόψη της τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων, κάτι που αργότερα θα κάνει και η διαδικασία διαβούλευσης.

Οι γονείς φέρνουν σαν επιχείρημα το βεβαρυμένο τους πρόγραμμα και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η αλλαγή του σχολικού κουδουνιού στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.  Οι προβληματισμοί αυξάνονται όταν και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται και το πρόγραμμα των ίδιων των παιδιών, καθώς οι απογευματινές τους δραστηριότητες θα πρέπει να μετατεθούν. Αυτό αναμένεται να δυσκολέψει πολύ περισσότερο τους μαθητές της 3ης Λυκείου, οι οποίοι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα φροντιστήρια. 

Οι δυσκολίες εντοπίζονται και στον συγχρονισµό των µετακινούµενων µαθητών όλων των βαθµίδων µε τις υπεραστικές συγκοινωνίες -κυρίως, δε, σε αποµακρυσµένες περιοχές- αλλά και στα εµπόδια που µπορεί να δημιουργηθούν για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μετακινούνται σε περισσότερα από ένα σχολεία προκειµένου να συµπληρώσουν το ωράριό τους.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ