Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς – Έγιναν στάχτη πάνω από 2.000 στρέμματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς
  • Η φωτιά έχει κάνει στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα
  • Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς και με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 90 άνδρες και περισσότερα από 35 οχήματα έδιναν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς έχει κάνει στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα, αφού οι ολονύχτιες προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την πύρινη λαιλαπα.

Η καταστροφή ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης, στο δάσος του Κουνουπελίου, στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η φωτιά δεν ήταν δυνατόν να οριοθετηθεί, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες, εξαιτίας της μορφής της βλάστησης αλλά και του ανάγλυφου στο δάσος της Στροφυλιάς. Το πυκνό πευκοδάσος σε συνδυασμό με τους έντονους ανέμους έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
fitia12

fotia2

fotia3

fotia4

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ