Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η Δονούσα είναι το πρώτο νησί του Αιγαίου που καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρώτο νησί στο Αιγαίο, το οποίο θα απαλλαγεί τελείως από τα πλαστικά μιας χρήσης, υιοθετώντας φιλικότερες προς το θαλάσσιο περιβάλλον συνήθειες, αναμένεται να γίνει η Δονούσα.

Η πρωτοβουλία ονομάζεται «Sea Change Greek Islands» και ανήκει στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας. Η Δονούσα πήρε τη Σκυτάλη από τη Σίκινο, η οποία ξεκίνησε πέρυσι την προσπάθεια αντικατάστασης των πλαστικών μίας χρήσης, αρχίζοντας από το πλαστικό καλαμάκι.

Οι δράσεις στη ∆ονούσα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 5 Απριλίου, µε ενηµέρωση των κατοίκων, υπογραφή συµφωνητικών δέσµευσης και δράσεις ευαισθητοποίησης.

Κατά τη διάρκεια της τριήµερης παραµονής της η οµάδα του προγράµµατος θα πραγµατοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραµµα στους µαθητές του νησιού, θα πάρει µέρος στον καθαρισµό µονοπατιών και ακτών, θα πραγµατοποιήσει υποθαλάσσιο καθαρισµό του λιµανιού σε συνεργασία µε τη µη κερδοσκοπική οργάνωση Σύλλογος Αγριας Ζωής Νάξου, πρεσβευτή του προγράµµατος «Sea Change Greek Islands» για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, ενώ θα προσφέρει σε όλους τους κατοίκους του νησιού το επαναχρησιµοποιούµενο ποτήρι «Sea Change Donoussa», καθώς και βιοδιασπώµενες σακούλες και καλαµάκια στις επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τη Δονούσα, δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Αμοργό, στην Ανάφη, στην Ηρακλειά, στην Κίμωλο, στο Κουφονήσι, στη Σέριφο, στη Σίκινο, στη Σχοινούσα και στη Φολέγανδρο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ