Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Στις φλόγες το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η πυρκαγιά είναι επικίνδυνη, αφού στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι
  • Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής
  • Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Στροφυλιάς, στη δυτική Αχαΐα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι επικίνδυνη, αφού στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

1 8

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς πριν πέσει το σκοτάδι.

Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τονίζει «έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες».

2 3

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιφάρα, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Κουνουπελίου και Λάππα, όπου τα εναέρια μέσα, καθώς και περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με πάνω από 25 οχήματα προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς, αφού, εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

3 2

(ilialive.gr – tempo24.news – ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ