Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Αδίστακτοι οι «κυνηγοί μετάλλων» στην Πέλλα – Έκλεψαν μέχρι και καντήλια από νεκροταφεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν έχει προηγούμενο η δράση των «κυνηγών μετάλλων» στην Πέλλα, καθώς δεν διστάζουν να κάνουν επιδρομές ακόμη και σε νεκροταφεία, κλέβοντας ό,τι περιέχει χαλκό και μπρούντζο, όπως καντήλια και σταυρούς, που συνήθως καταλήγουν σε μάντρες ή πωλούνται στην μαύρη αγορά με τους κατοίκους της περιοχής να είναι αγανακτισμένοι.

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να πάρουν ό,τι πολύτιμο μπορούν, συχνά προκαλούν φθορές σε τάφους, αλλά και στους χώρους των κοιμητηρίων-«στόχων». Τα κρούσματα, όπως καταγγέλλεται, πύκνωσαν και μόλις το προηγούμενο εξάμηνο σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις κλοπές από νεκροταφεία της Πέλλας, για τις οποίες η Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας τριανταεννιάχρονος.

Συμφωνα με την αστυνομα, μαζί δύο άγνωστους συνεργούς του, φέρεται να έκλεψε το διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο έως το φετινό Φεβρουάριο μπρούτζινα καντήλια αξίας 18.500 ευρώ. Σε βάρος του τριανταεννιάχρονου σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Πέλλας, η οποία διαβιβάζεται στην αρμόδια εισαγγελία πλημμελειοδικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ