Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Μαφία Κορυδαλλού: Αρνείται την εμπλοκή του ο 65χρονος δικηγόρος – Η απολογία του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τι υποστήριξε ο 65χρονος δικηγόρος που κατηγορείται για εμπλοκή στη μαφία του Κορυδαλλού, ενώπιον του ανακριτή
  • «Οι αρχές γνώριζαν για τις επαφές μου με τον αρχηγό»
  • Απειλές και τρομοκρατία στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους από μέλη του κυκλώματος

Ύποπτη χαρακτήρισε τη συγκυρία της σύλληψής του, ο 65χρονος δικηγόρος, ενορχηστρωμένη από τον «επίδοξο», όπως ο ίδιος δήλωσε, δολοφόνο του, Αριστείδη Φλώρο. Τη συνέδεσε με τη δίκη της Energa σε δεύτερο βαθμό, η οποία είναι σε εξέλιξη και με τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του η οποία έχει προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας διαπράχθησαν αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία με πρόθεση, η ληστεία και η εκβίαση. Ο 65χρονος δικηγορος, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτ. Νικοπουλος.

Ο 65χρονος δικηγόρος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι οι επαφές του με τον «εγκέφαλο» της μαφίας του Κορυδαλλού, ήταν σε γνώση των αρχών και ότι ήρθε σε επαφή μαζί του γιατί ήθελε να μάθει ποιος έδωσε την εντολή δολοφονίας του. Για το περιεχόμενο των συνομιλιών παραδέχτηκε ότι του έδωσε χρήματα υποστηρίζοντας ότι τον φοβόταν και προσπαθούσε να δείχνει συνεργάσιμος. Επίσης παραδέχτηκε ότι του έκανε και κάποιες εξυπηρετήσεις νομικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Φλώρος είχε οικονομικές διάφορες με τον αρχηγό του κυκλώματος (ο οποιος εμφανίζεται να του ζητά 3 εκ. ευρώ) και δήλωσε σίγουρος ότι τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο τον δολοφόνησαν μέλη της μαφίας των φυλακών, ένας εκ των οποίων στη συνέχεια δολοφονήθηκε μπροστά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πάλι από μέλη της μαφίας.

Μαρτυρία σωφρονιστικού υπαλλήλου για το κύκλωμα

Τρόμο προκαλούσαν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τα μέλη της μαφίας, σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, οι οποίες βρίσκονται στη δικογραφία για το κύκλωμα.

Όπως περιγράφει υπάλληλος των φυλακών, αναφερόμενος στον «εγκέφαλο» του κυκλώματος: «Τον έβρισα είναι αλήθεια, κι αυτός άρχισε να μου περιγράφει τι κάνουν τα παιδιά μου και τα δρομολόγια που κάνουν για να πάνε στις διάφορες δραστηριότητές τους. Συγκλονίστηκα μετά από αυτό, γιατί όντως ήταν έτσι αυτά που έλεγε …Ήξερα πλέον, ότι ήμουν απόλυτα στοχοποιημένος από τον LEKOCAJ και φρόντιζα να μαθαίνω, μέχρι που είναι διατεθειμένος να το πάει.Μάθαινα για τις ευθείες απειλές του στις διάφορες φυλακές που κρατιόταν, μάθαινα για το ενδιαφέρον του αν φοράω ή δεν φοράω αλεξίσφαιρο γιλέκο, μάθαινα επίσης, για τις ενέργειές του να στείλει διάφορα ενεργούμενα του (κρατούμενου) στο Ψυχιατρείο, είτε για τον ΦΛΩΡΟ, είτε για αποσταθεροποιητικός παράγοντας στο Ψυχιατρείο, όπου ήμουν εγώ, και ήμουν σίγουρος ότι με επιβουλεύεται».

Όπως περιγράφει ο σωφρονιστικός, παρά τις διαβεβαιώσεις του κακοποιού ότι όσα είπαν τα έχει αφήσει πίσω του, εκείνος ήταν βέβαιος ότι στην πρώτη ευκαιρία, θα του έκανε κακό: «Η σιγουριά μου ότι με επιβουλεύεται επιβεβαιώθηκε από το τελευταίο τηλεφώνημά του, μετά από κάποιο διάστημα, όπου με πήρε και ήταν εμφανής η προσπάθειά του να με πείσει ότι δεν τρέχει και τίποτα, ότι είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω, ας τελειώσει εδώ αλλά άκου κι εσύ, εγώ δεν έχω τίποτα μαζί σου. Εγώ επειδή ξέρω τον χαρακτήρα του αντρός, είμαι σίγουρος ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα έκανε κάτι εναντίον μου. Η βεβαιότητά μου αυξήθηκε όταν μάθαινα και μετά το υποτιθέμενο συναινετικό τηλεφώνημα, ότι συνέχιζε να με απειλεί και να με βρίζει σε όποιο Κατάστημα Κράτησης κι αν βρισκόταν είτε στα Χανιά, είτε στον Κορυδαλλό».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ