Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Μαφία φυλακών: Στη φυλακή οδηγείται η 45χρονη δικηγόρος για συμμετοχή στο κύκλωμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η 45χρονη δικηγόρος είχε συλληφθεί για συμμετοχή στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών
  • Η απολογία της κράτησε περίπου τρεις ώρες
  • Η δικηγόρος φέρεται να αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο κύκλωμα, αλλά δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
  • Απολογείται και ο 65χρονος δικηγόρος με τους συναδέλφους του να στέκονται στο πλευρό του

Στη φυλακή οδηγείται  η 45χρόνη δικηγόρος Χ.Κ., η οποία είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα για συμμετοχή στο κύκλωμα της αποκαλούμενης μαφίας των φυλακών.

Η δικηγόρος πήγε γραφείο του ειδικού ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλού περίπου στις δέκα το πρωί με την απολογία της να κρατά περίπου τρεις ώρες.

Φέρεται να αρνήθηκε την συμμετοχή της στο κύκλωμα, χωρίς ωστόσο να πείσει ούτε τον ανακριτή ούτε και τον εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκισή της.

Σειρά για την απολογία του πήρε ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.  Ο απολογούμενος στο παρελθόν είχε διατελέσει συνήγορος του ΛΑΓΗΕ σε βάρος του οποίου είχε γίνει το 2014 επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν ως αυτουργοί αλβανοί υπήκοοι καθώς και ο επιχειρηματίας ‘Αρης Φλώρος ως εντολέας της εγκληματικής ενέργειας.

Στο πλευρό του 65χρονου τάσσονται οι συνάδελφοι του, συνεργάτες του γραφείο του, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ενόψει της απολογίας του, στην οποία υπερασπίζονται το «ήθος και την εντιμότητά του» και μιλούν για  σκευωρία με σκοτεινά κίνητρα σε βάρος του.

Σχετικά με τους διαλόγους του 65χρονου με βαρυποινίτη στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην “μαφία των φυλακών” που έχουν καταγραφεί, οι συνεργάτες του κατηγορούμενου υποστηρίζουν ότι ο δικηγόρος «υπό το κράτος φόβου» ήταν σε επαφή με τον αλβανό κρατούμενο για να πληροφορηθεί «την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν», το Νοέμβριο του 2014.

Στην ανακοίνωση των συνεργατών του κατηγορούμενου δικηγόρου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια παράδοξη, όσο και άδικη φημολογία ενάντια στον διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά γιατί έλαβε τέτοιες διαστάσεις και το ποιος επωφελείται από αυτή. Το Νοέμβριο του 2014, ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης και επέζησε από πραγματικό θαύμα. Οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό Σε δύο μέρες ξεκινάει η κατ’ έφεσιν δίκη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο της φημολογίας: επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα της δολοφονικής απόπειρας ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ο ήδη καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ως δήθεν “θύμα”. Αφορμή της φημολογίας αποτέλεσε η επαφή του Γ. Αντωνόπουλου με έναν Αλβανό κρατούμενο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου και την οποία ο Γ. Αντωνόπουλος αποδέχθηκε, γιατί ο κρατούμενος αυτός γνώριζε και μπορούσε να τον  πληροφορήσει -όπως και έγινε- για την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν. Έκτοτε, υπό διαρκές κράτος φόβου, έγινε η όποια συνέχιση της επαφής του Γ. Αντωνόπουλου με τον εν λόγω κρατούμενο,πάντα με πρωτοβουλία του τελευταίου..».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ