Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Στον δρόμο οι 120 εργαζόμενοι της ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε – «Τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλος μπήκε στην «ομηρεία» των 120 εργαζομένων της  αλλαντοβιομηχανίας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε, της οποίας τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Οι εργαζόμενοι είχαν  προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με το Πρωτοδικείο Άρτας να βγάζει σχετική απόφαση στις αρχές του περασμένου μήνα.

Όμως και οι 120 εργαζόμενοι απολύθηκαν και πλέον περιμένουν να βρεθεί αγοραστής για την περιουσία της εταιρείας προκειμένου να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων. Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ