Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Απίστευτη κτηνωδία στον Αλμυρό Μαγνησίας – Συνεχείς οι θάνατοι ζώων από φόλα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει στην περιοχή του Αλμυρού, στη Μαγνησία το φαινόμενο θανάτωσης ζώων με φόλες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν νεκρά, από φόλες, πάνω από 17 αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα.

Μάλιστα το τελευταίο περιστατικό ήταν η θανάτωση ενός λαμπραντόρ, το οποίο ανήκε στην Αθηνά Υφαντή, πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού «Αγάπη και Προστασία».

Tην ίδια ημέρα, δόθηκε φόλα σε ένα ακόμη σκυλί, το οποίο όμως μεταφέρθηκε έγκαιρα σε κτηνίατρο και κατάφερε να σωθεί.

Ενδεικτική της ανησυχίας και της δυσαρέσκειας που επικρατεί στην περιοχή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αλμυρού, με την οποία καλεί όσους έχουν πληροφορίες για τους δράστες να προχωρήσουν σε καταγγελίες.

«Επειδή τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκαν φαινόμενα θανάτωσης σκύλων, αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων, από ασυνείδητους που πετούν φόλες, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας και παρακαλούμε αν υποπέσουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά να τα αναφέρουν στην Αστυνομία, τον Δήμο Aλμυρού ή τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος τοπικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Καλατζής και προσέθεσε: «Καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοια φαινόμενα η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, θα συνεργάζεται με τους φορείς και τους πολίτες για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των αδέσποτων, με τρόπους που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και επιβάλλει η ανθρωπιά μας. Ηδη εκ μέρους της δημοτικής αρχής έχει υποβληθεί αναφορά προς την αστυνομική αρχή».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ