Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία – Παραβιάσεις και εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά το ΓΕΕΘΑ, πέντε σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, από τα οποία τέσσερα ήταν «ζευγάρια» F-16 και ένα ακόμα «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-4E Phantom/Terminator, καθώς και ένα μεμονωμένο ελικόπτερο, συνολικώς 11 αεροσκάφη, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν επτά παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες πέντε παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στην περιοχή του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Επίσης σημειώθηκε και δύο «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκή) με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης, που απογειώθηκαν σε κάθε περίπτωση για να τους αναχαιτίσουν.

«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ