Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Νέο κύμα κακοκαιρίας με τη νέα εβδομάδα – Καταιγίδες, χιόνια και αφρικανική σκόνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα περιλαμβάνει ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σκηνικό θα περιλαμβάνει, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, ενώ θα υπάρξει μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Δευτέρα

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Σε Μακεδονία και Θράκη οι νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Συγκεκριμένα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις θα κυμανθούν από 3 έως 5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα δείξει 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική στέρεα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν θα είναι το σκηνικό που θα επικρατήσει στην ανατολική Πελοπόννησο ενώ από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν ενώ από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τις βραδινές ώρες στα βόρεια τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αλλαγή του καιρού από Τρίτη
Την Τρίτη (29/01) το σκηνικό θα περιλαμβάνει νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μικρή άνοδο στα νότια.

Την Τετάρτη (30/01) θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα γρήγορα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Στα ανατολικά θα είναι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη (01/01) οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Οι άνεμοι στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις θα είναι 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τοπικά στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Την Παρασκευή (01/02) στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο. Τοπικά στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ