Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Επίθεσεις ακροδεξιών σε κοινωνικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το Μακεδονικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομάδα από περίπου 80 ακροδεξιούς επιτέθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου στην κατάληψη «Κοινωνικός Χώρος Σχολείο», στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο κινητοποιήσειων για το Μακεδονικό . Την ίδια στιγμή επίθεση δέχτηκε και η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μεταφέρει το thestival.gr,  πολλοί επιτιθέμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Λευκό Πύργο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι επιτιθέμενοι είναι οπαδοί ομάδας της Θεσσαλονίκης και ενώθηκαν με την πρώτη ομάδα στη νέα παραλία.

Η ανακοίνωση της κατάληψης ενδεικτικά αναφέρει: «Πριν από λίγο, περίπου 80 φασίστες και χουλιγκανια, επ αφορμη του συλλαλητηριου για το Μακεδονικο, επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, με την περιφρούρηση του χώρου να υπερασπιζεται την κατάληψη, απαντώντας δυναμικά» αναφέρει μεταξύ άλλων η κατάληψη σε ανακοίνωσή της στο Facebook.

Είναι η τρίτη φορά που το «Σχολείο» δέχεται επίθεση από φασίστες με αφορμή διαδήλωση για το Μακεδονικό. Η πρώτη είχε γίνει τον Ιανουάριο, την ίδια μέρα που σημειώθηκε ο εμπρησμός της Libertatia, ενώ διεξαγόταν τότε συλλαλητήριο.

Στις αρχές Ιουλίου είχε  σημειωθεί επίθεση με πέτρες. Η επίθεση αποκρούστηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το seleo.gr, oμάδα περίπου 50 ατόμων εισέβαλε στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ. Οι άγνωστοι έριξαν μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Τα άτομα αυτή την ώρα έχουν ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η ίδια ομάδα που έκανε πριν από λίγο επίθεση στην κατάληψη Σχολείο.

Νωρίτερα, ομάδες ακροδεξιών έστησαν οδοφράγματα στην οδό Τσιμισκή, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αναρχικών.

( thestival.gr, seleo.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ