Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ο «Φοίβος» σαρώνει όλη τη χώρα – Ποια σχολεία είναι κλειστά, πού χρειάζονται αλυσίδες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης η κακοκαιρία «Φοίβος» με βροχές, χιόνια και καταιγίδες, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που σημειώνονται κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. 

Προβλήματα και κλειστά σχολεία στη δυτική Μακεδονία

Σήμερα, Πέμπτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο του Δήμου Βοϊου, της ΠΕ Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Στον Δήμο Πρεσπών Φλώρινας, θα λειτουργήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ στην Φλώρινα και τα Γρεβενά του κουδούνι θα κτυπήσει στις 09.00 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων στην ΠΕ Γρεβενών χρειάζονται αλυσίδες από το 13ο έως 54ο χλμ της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Βασιλίτσας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Περιβολίου και από το 13ο έως 25ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σπηλαίου.

Στην ΠΕ Κοζάνης χρειάζονται αλυσίδες στο 76ο έως 97ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, στην θέση Πεντάλοφο, επίσης με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από το 18ο έως 24,5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 32ο έως 45ο χλμ. του δρόμου Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης ) και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Καστοριάς.

Τέλος, στην ΠΕ Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 12ο έως 52ο χλμ της Εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 20ο έως 30ο χλμ του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 31ο έως 37ο χλμ Φλώρινας – Πρεσπών, από το 7ο έως 9ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αετού – Νυμφαίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Τεράστιο χαλάζι στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος ήταν από τις πρώτες περιοχές που βρέθηκε στο διάβα του νέου κύματος κακοκαιρίας. Η καταιγίδα, αν και μικρής διάρκειας, προκάλεσε εντύπωση στους κατοίκους, οι οποίοι είδαν τους δρόμους και τις γειτονιές τους να καλύπτονται από πυκνό χαλάζι.

xalazi 4

xalazi 5

Θυελλώδεις οι άνεμοι στο Ναύπλιο

Εκτός από τη βροχή έφερε και πολύ δυνατό αέρα ο «Φοίβος» στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου. Τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης επικράτησε πολύ δυνατός αέρας παρασέρνονταν ο,τι έβρισκε μπροστά του, από κάδους απορριμμάτων μέχρι τέντες καταστημάτων και οικιών.

image Copy 2

image 2

image 1

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην πόλη του Ναυπλίου σήκωσαν τεράστια κύματα στην παραλία Αρβανιτιάς, ενώ ο δυνατός αέρας σκόρπισε τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες από τις καφετέριες στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της πόλης αλλά και σε καταστήματα στην παραλία Ναυπλίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ