Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Νέα κατολίσθηση στα Χανιά – Σε συναγερμό οι κάτοικοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια ακόμη κατολίσθηση, η δεύτερη μέσα στον Ιανουάριο, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Χανιά, όταν ένας τεράστιος χωμάτινος όγκος κατέρρευσε στην οδό Μαλινδρέτου, στον Κάτω Σταλό.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, η Άμεση Δράση έκλεισε τον δρόμο, καθώς ο όγκος του λόφου που κατέρρευσε έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του οδοστρώματος, ενώ η κυκλοφορία στο σημείο παραμένει επικίνδυνη, καθώς συνεχώς πέφτουν πέτρες και χώματα.

katw stalos malindretoy 2

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Κρανιωτάκη, κάτοικος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το τμήμα του υψώματος που κατέπεσε, ακούστηκε αρχικά ένας δυνατός βόμβος, σαν να ήταν σεισμός. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε υποχωρήσει ένα τεράστιο κομμάτι του λόφου.

Ήταν μόλις μια εβδομάδα πριν, όταν κάτοικοι είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο κατολίσθησης, η οποία θα παρέσερνε ακόμα και ακίνητα που βρίσκονται πλέον στο χείλος του λόφου. Οι κάτοικοι είχαν ζητήσει άμεσα να παρέμβει ο δήμος ή η περιφέρεια και να γίνει μια μελέτη και ένα έργο ανστιστήριξης, η οποία θα διασφάλιζε τους διερχόμενους από ατύχημα και θα θωράκιζε τις περιουσίες των κατοίκων.

katw stalos malindretoy 3

Κανείς τεχνικός δεν πήγε στο σημείο και κανένα ενδιαφέρον προς τους κατοίκους δεν υπήρξε από επίσημα χείλη. Μέσα σε λίγες ημέρες επαληθεύτηκαν οι φόβοι των κατοίκων.

Το σχετικό βίντεο:

(flashnews.gr)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ