Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, σε ηλικία 58 ετών.

Ο Σπύρος Παπασπύρος γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1961, στο Στένωμα Ευρυτανίας. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Δημόσιο Managment στο Middlesex University της Αγγλίας.

Καταγόταν από το Καρπενήσι Ευρυτανίας και σπούδασε Δημόσιο Managment στο Middlesex University της Αγγλίας.

Ακόμη, υπήρξε, συντονιστής του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Ακτίδα».

Ο Σπύρος Παπασπύρος, διετέλεσε πρόεδρος στον οργανισμό για 11 χρόνια και αποχώρησε οικειοθελώς το 2011. Κατά την αποχώρησή του είχε δηλώσει: «Σε αυτές τις θέσεις δεν πρέπει να παραμένεις πάνω από οκτώ-εννιά χρόνια. Παρέμεινα για να δούμε τι θα γίνει με το μισθολογικό. Τώρα που το θέμα πάει για μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν θα το παρακολουθήσω…Θα παραμείνω για λίγο στην εκτελεστική επιτροπή για να ενημερώσω».

ΣΥΡΙΖΑ: Άφησε σημαντική παρακαταθήκη στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας

Τη θλίψη του για την απώλεια του Σπύρου Παπασπύρου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Σπύρος Παπασπύρου, στη μακροχρόνια συνδικαλιστική του παρουσία, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια το εργατικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του, ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, στους αγώνες απέναντι στις πολιτικές που οδηγούσαν στην απαξίωση του δημοσίου τομέα, στην κατάρρευση μισθών και συντάξεων και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Με τη διορατικότητα, το ήθος, τη συνεπή αγωνιστική του δράση και τη διάθεσή του για ευρύτερες συναινέσεις, άφησε σημαντική παρακαταθήκη στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ