Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο Κολωνάκι – Τι «μαρτυρά» η βόμβα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πλάνα από κάμερα ασφαλείας σε είσοδο πολυκατοικίας
  • Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας από τον εκρηκτικό μηχανισμό
  • Το χρονικό του περιστατικού

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας στο Κολωνάκι βλέπει το «φως» της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, το βίντεο που πρόβαλλε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων προέρχεται από κάμερα ασφαλείας σε είσοδο πολυκατοικίας, η οποία έχει καταγράψει μία πολύ δυνατή λάμψη κι έναν άνθρωπο να τρέχει.

Υπενθυμίζεται ότι από τη βομβιστική ενέργεια τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού του Άγιου Διονύσιου.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

https://vimeo.com/308442551

Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας

Σύμφωνα με το OPEN, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως πίσω από τη βομβιστική ενέργεια βρίσκεται αναρχική ομάδα που θέλει να αναβαθμίσει τη δράση της.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το μεγάλο ερώτημα που καλούνται οι αρχές να απαντήσουν είναι πώς είναι δυνατόν ενώ υπήρχε ρολόι στον μηχανισμό, να μην χρησιμοποιήθηκε, αλλά ούτε και να σημειώθηκε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των αρχών που προκύπτουν από το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού, α) οι δράστες δοκιμάζουν τη δύναμη πυρός τους, β) ξεκινούν τώρα τη δράση τους, γ) ο μηχανισμός δεν παραπέμπει σε ενεργή τρομοκρατική οργάνωση, δ) πρόκειται για μία νέα συνδεσμολογία και ε) υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το «τυφλό» χτύπημα.

https://vimeo.com/308444182

Το χρονικό

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός,επίθεση εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ