Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Πώς έγινε η απόδραση του ληστή των ΕΛΤΑ στα Βίλια – Tο κάγκελο ήταν «σφηνωμένο» πάνω σε σοβάδες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Νέες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα για την απόδραση του ληστή των ΕΛΤΑ στα Βίλια
  • Στο ίδιο κελί με τον δραπέτη ήταν και ο συνεργός του στη ληστεία
  • Τα κρατητήρια είναι στον ημιώροφο και έξω από αυτά υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός φρουρός

Με ένα οδοντωτό σύρμα κοπής μετάλλων που πήρε σε επισκεπτήριο έκοψε το εξωτερικό κάγκελο παραθύρου των κρατητηρίων, ο ληστής των ΕΛΤΑ στα Βίλια και έκανε την απόδραση.

Όσο για το εσωτερικό κάγκελο, δεν δυσκολεύτηκε να το ξεκολλήσει, καθώς ήταν στηριγμένο μόνο στο σοβά του τοίχου. Τόσο εύκολα ο ένας από τους ληστές που ενεπλάκη στην αιματηρή ληστεία στα Βίλια πριν από περίπου ένα μήνα κατάφερε χθες τα ξημερώματα να αποδράσει από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στο Ζεφύρι, όπου κρατούνταν προσωρινά.

Στο ίδιο κελί με τον δραπέτη ήταν και ο συνεργός του στη ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόδρασή τους έγινε αντιληπτή γύρω στις 04:30 χθες τα ξημερώματα από έναν αστυνομικό σκοπό και άμεσα σήμανε συναγερμός. Ο ένας κρατούμενος κατάφερε να κόψει το εξωτερικό κάγκελο με σύρμα, το οποίο είχε παραλάβει από επισκεπτήριο.

Το εσωτερικό κάγκελο ήταν «σφηνωμένο» πάνω σε σοβάδες και όχι στον τσιμεντένιο τοίχο, με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταφέρει να το αποκολλήσει. Τα κρατητήρια είναι στον ημιώροφο και έξω από αυτά υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός φρουρός. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη έξω από τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Ο δραπέτης κρατούνταν στο συγκεκριμένο κτίριο, καθώς επρόκειτο να πάρει μεταγωγή για τις Φυλακές Λάρισας, καθώς από τις 11 Δεκεμβρίου είχε βγει φυλακιστήριο, αλλά δεν είχε γίνει ακόμη… δρομολόγιο για τις συγκεκριμένες φυλακές, ενώ ο δεύτερος θα μεταφερόταν στις Φυλακές Χανίων.

Μετά το συμβάν διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της απόδρασης, ενώ κάποιοι αστυνομικοί τέθηκαν και σε διαθεσιμότητα. Σημειώνεται πως ο 40χρονος Αλβανός που απέδρασε είχε συλληφθεί στις 27 Νοεμβρίου μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικό κατά την οποία τραυματίστηκε.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ