Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Η ΑΔΑΕ διερευνά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές συνακροάσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αποφάσισε, με τη συγκρότηση Ομάδας Ελέγχου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ζαμπίρα, τη διερεύνηση προς κάθε κατεύθυνση της καταγγελίας του ΚΚΕ για συνακροάσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής, μετά τη δημόσια καταγγελία του ΚΚΕ σχετικά με συνακροάσεις με τρίτους στο τηλεφωνικό του κέντρο, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επελήφθη αμέσως του θέματος, συγκροτώντας Ομάδα Ελέγχου και η ΑΔΑΕ ξεκίνησε ήδη τον έλεγχο των καταγγελλομένων συμβάντων και διερευνά το ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση.

Αναλυτικά:

«Αποφασίζουμε τη σύσταση Ομάδας Ελέγχου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Α.Δ.Α.Ε., για τον έκτακτο έλεγχο στις εγκαταστάσεις και τον τεχνικό εξοπλισμό, καθώς και σε αρχεία, τράπεζες δεδομένων, έγγραφα, βιβλία, στοιχεία της εταιρείας … άλλων παρόχων ηλεκτρονικών υπηρεσιών καθώς και στην ΕΥΠ, εφόσον και όταν τούτο κριθεί αναγκαίο και για τη λήψη πληροφοριών από το ΚΚΕ και από όποιον άλλον φορέα, εφόσον κριθεί αναγκαίο, σε χρόνο που θα αποφασίζει η Ομάδα Ελέγχου.

Η Ομάδα Ελέγχου θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ζαμπίρα, τα τακτικά μέλη της Ολομέλειας της Α.Δ.Α.Ε, κ. Γεώργιο Μπακάλη και κ. Παναγιώτη Ριζομυλιώτη, τους ΕΕΠ/υπαλλήλους της Αρχής, κ.κ. Παναγιώτη Τρακάδα, Σωτήρη Μανιάτη, Παναγιώτη Μπάμπαλη και Βασίλειο Σταθόπουλο, την ΕΕΠ/δικηγόρο Μαρία Κουγιουμουτζάκη και τη δικηγόρο της Αρχής Αφροδίτη Κουσουνή».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ