Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Κατεπείγουσα έρευνα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του ΚΚΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές.

Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Η κυρία Δημητρίου η οποία βρίσκεται στην Κρήτη για επαγγελματική απασχόληση, μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλόμενων από το ΚΚΕ.

Επισημαίνεται ότι η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος. Για το λόγο αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Από τη μεριά της κυβέρνησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, διαβεβαίωσε πως θα εξαντληθεί κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση αναφορικά με την καταγγελία του ΚΚΕ, εξέδωσε και η ΝΔ, τονίζοντας ότι η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το Ποτάμι με τη σειρά του καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει.

Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση με τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ζητάει το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους» απαντά ο ΟΤΕ στις καταγγελίες του ΚΚΕ.

Για το θέμα επικοινώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ