Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε λαθραία τσιγάρα στην Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής σπείρα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Γλυφάδα και στον ‘Αγιο Δημήτριο, τρεις Ελληνες, ηλικίας 34, 35 και 62 ετών. Η αστυνομία εκτιμά ότι η οργάνωση διακίνησε κατά το τελευταίο τρίμηνο περισσότερα από 150.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν το ποσό των 500.000 ευρώ.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συγκρότησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και εξάρθρωση της οργάνωσης, ενώ ο 35χρονος εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο, κοντά στη λαϊκή αγορά της Γλυφάδας, να κατέχει με σκοπό την πώληση εντός του αυτοκινήτου του, μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων και συνελήφθη.

Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τον 34χρονο στον ‘Αγιο Δημήτριο να βγαίνει από το σπίτι του και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων. Ο 34χρονος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όσον αφορά στον 62χρονο συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να απομακρυνθεί από την ίδια οικία.

Ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, σε διάφορα αποθηκευτικά σκεύη, το χρηματικό ποσό των 261.500 ευρώ. Σε έρευνες στα διαμερίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν επίσης πακέτα λαθραίων τσιγάρων και χρηματικά ποσά. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20.209 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 623 πακέτα λαθραίου καπνού, το χρηματικό ποσό των 264.730 ευρώ, δύο Ι.Χ αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ φορτηγό. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ