Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ελάφρυνση χρέους και μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων ζητά από τον Μοσκοβισί ο ΣΕΒ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση, ελάφρυνση του χρέους και οδικό χάρτη για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων ζήτησε η διοίκηση του ΣΕΒ από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέθεσαν πρόγευμα εργασίας στον Μοσκοβισί στα γραφεία του Συνδέσμου, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν οι δυνατότητες προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φέσσας σημείωσε: «Συναντηθήκαμε, με τον Επίτροπο κ. Μοσκοβισί, έναν σταθερό φίλο της χώρας μας και αρωγό της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και την επάνοδο της σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης. Αναφέραμε το πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία της χώρας να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, που θα ανοίξει το δρόμο για θετικές εξελίξεις, όπως είναι η έναρξη του QE και οι διαδικασίες για την ελάφρυνση του χρέους.

Επιπλέον, τονίσαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός οδικού χάρτη για τη σταδιακή ελάφρυνση της υψηλής φορολογίας που έχουν επωμιστεί οι οργανωμένες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της χώρας μας. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Ο ΣΕΒ έχει επεξεργαστεί μια δέσμη προτάσεων για την επανεκκίνηση των επενδύσεων και τη σταδιακή αλλαγή του ελληνικού παραγωγικού υποδείγματος», κατέληξε ο κ.Φέσσας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ