Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τον βασανισμό του Ουαλίντ Τάλεμπ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά και οι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη, Ουαλίντ Τάλεμπ τον Νοέμβριο του 2012, στη Σαλαμίνα.

Στην φυλακή οδηγούνται πλέον οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην εργοδότη του θύματος, Γιώργο Σγούρδα, είναι 13 χρόνια και 2 μήνες, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί, Γιώργος Ζαχαριάδης και Φρέντερικ Ζότο, που θα οδηγηθούν στη φυλακή πλέον, καταδικάστηκαν σε 10 και 9 χρόνια αντίστοιχα, ενώ για τον γιο του βασικού κατηγορουμένου, Σταμάτη Σγούρδα, επιβλήθηκε ποινή 5 ετών με αναστολή.

176374-23145634156341426000077

Οι ποινές ουσιαστικά ήταν οι ίδιες με τις πρωτόδικες, με μόνη διαφοροποίηση αυτή του δεύτερου εκ των συνεργών, του οποίου η ποινή μειώθηκε κατά έναν χρόνο.

Η ολοκλήρωση της δίκης σε δεύτερο βαθμό, ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, όταν τον Νοέμβριο του 2012 ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Ταλέμπ είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα. Ο άτυχος εργάτης, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε απαχθεί και βασανιστεί άγρια.

Και οι 4 καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αρπαγής και της ληστείας, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορουμένου έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση στο Εφετείο Πειραιά, κατέθεσαν οι τρεις κατηγορούμενοι, πραγματοποιήθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και λίγο μετά τις 15:00 η Έδρα αποσύρθηκε για να αποφασίσει για τις ποινές.

Στο άκουσμα των νέων ποινών οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ενοχλημένοι, καθώς πίστευαν ότι οι ποινές τους θα μειώνονταν. Αντιθέτως, ικανοποιημένοι δήλωσαν, τόσο ο Ουαλίντ Ταλέμπ, όσο και ο συνήγορός του Βασίλης Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, μετά το τέλος της διαδικασίας: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη για ό,τι έγινε και οι ποινές είναι αντίστοιχες της βαρύτητας της πράξης».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ