Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Το γράμμα του αστυνομικού για το 6χρονο προσφυγόπουλο που έχασε τη ζωή του στη Μόρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Κωνσταντίνος Βαγγέλης είναι αστυνομικός, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που πήγε στη Λέσβο με απόσπαση για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης βάρδιας του στο νησί γνώρισε τον 6χρονο Bares, το αγοράκι από το Ιράκ έχασε τη ζωή του μετά την έκρηξη φιάλης υγραερίου πριν από λίγες ημέρες. Ο αστυνομικός ανέβασε το ακόλουθο κείμενο στον λογαριασμό του στο facebook:

Δύο λόγια για τον Bares… Έναν μικρό Άγγελο από το Ιράκ που δεν πρόλαβε τη Ζωή… Ήρθες αγγελάκι μου και τύλιξες αυτά τα δυο χεράκια γύρω μου στη δεύτερη υπηρεσία που έκανα στο νησί. Και από τότε σε είχα σε κάθε βάρδια μαζί μου… Σε είχα συντροφιά δύο μήνες, με περίμενες είχα δεν είχα κάτι να σου φέρω, τρύπωνες στην αγκαλιά μου και έμενες εκεί… Και σήμερα με πήραν οι συνάδελφοι και μου είπαν ότι εσύ ήσουν η ψυχούλα που κάηκε προχθές στη φωτιά της Μόριας, το Ψυχοπαίδι… Πλήρωσες ακριβά το ευρωπαϊκό όνειρο των γονιών σου, τον πόλεμο, την προσφυγιά… Έγινες εσύ το Θύμα και που είναι οι Θύτες; Καλό Ταξίδι Αγγελάκι μου, μακάρι να μπορούσα να σε ξανακούσω να τρέχεις στην κατηφόρα και να φωνάζεις Police ή μάλλον όπως το έλεγες Pulice…

Πηγή: lesvosnews.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ