Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Στην Κρήτη ο αστροναύτης Γιούρι Μαλεντσέκο για το πρόγραμμα αποκατάστασής του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην Κρήτη έφθασε το απόγευμα της Τετάρτης ο κοσμοναύτης από την Ουκρανία Γιούρι Μαλεντσέκο, προκειμένου να ακολουθήσει το πρόγραμμα αποκατάστασής του.

Ο 55χρονος αστροναύτης, έφτασε λίγο μετά τις 17:00 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αλλά και τα μέλη της ομάδας που έχουν αναλάβει την αποκατάστασή του.

Πρώτος σταθμός της παραμονής του στην Κρήτη θα είναι η Γεωργιούπολη των Χανίων και αργότερα θα επιστρέψει στο νομό Ηρακλείου για να συνεχίσει το πρόγραμμά του στη Χερσόνησο.

Είναι η δεύτερη φορά που η Ρωσική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής επιλέγει την Κρήτη για την αποκατάσταση του Γιούρι Μαλεντσέκο, κυρίως λόγω του κλίματος του νησιού και της ποιότητας των θαλασσών, όμως και ο ίδιος ο αστροναύτης είχε επισκεφθεί και πέρυσι την Κρήτη έχοντας εκφράσει την επιθυμία να έρθει ξανά.

Ο 55χρονος κοσμοναύτης, επέστρεψε στη Γη μετά την τελευταία του αποστολή στο διάστημα πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ θα παραμείνει για αποκατάσταση στο νησί για τρεις εβδομάδες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ