Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΚΟΚ: 100€ πρόστιμο για τις απρεπές χειρονομίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας θα φέρει εκ βάθρων αλλαγές μεταξύ άλλων και αυτές τις συμπεριφοράς.

Είναι συχνό φαινόμενο στους δρόμους της πόλης να παρατηρούμε το ξέσπασμα των οδηγών μεταξύ άλλων οδηγών ή και μεταξύ πεζών το οποίο συνοδεύεται με άσεμνες χειρονομίες. Μια απο τις πιο γνωστές χειρονομίες είναι αυτή της ανοιχτής παλάμης. Αλλίως του φασκελώματος, της μούντζας.

Συνήθως όταν δυο οδηγοί διαφωνούν μεταξύ τους τότε αρχίζει η απρεπής συμπεριφορά τους, όπου τότε αρχίζουν τα φάσκελα. Μουντζώνει ο ένας, απαντάει ο άλλος με μια σείρα απο ακατάλληλες λέξεις και πάει λέγοντας. Πλέον ο νέος ΚΟΚ δεν θα επιτρέψει αυτή την γλώσσα στους οδηγούς.

9

Πλέον στην Ελλάδα η συνηθισμένη μούντζα ,σαν τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης είναι απαγορευμένος καθώς θα οδηγούμε σαν τους Ευρωπαίους πολίτες. Θα πρέπει οι οδηγοί να προσέχουν απο τους τροχονόμους διότι το πρόστιμο θα είναι δύσκολο να το αποτρέψουν.

Τσούζει η… μούντζα στο τιμόνι

Δεν είναι μόνο το πρόστιμο που κοστίζει 100€, προβλέπεται και η αφαίρεση πινακίδων(άδειας κυκλοφορίας) αλλά και αφαίρεση διπλώματος για 10 μέρες. Οπότε πρέπει να σκεφτείτε διπλή φορά για μια απερίσκεπτη χειρονομία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ