Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Φρίκη! Φυσικοθεραπευτής χτυπά βάναυσα ανήλικο σε κέντρο για αυτιστικά παιδιά (βιντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες βίας που έρχονται από κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική. Στο βίντεο που πραγματικά προκαλεί φρίκη ένας φυσικοθεραπευτής, εργαζόμενος σε αυτή τη δομή χτυπά βάναυσα ένα παιδί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το ethnos.gr, ο άνδρας κλωτσά το παιδί στο πρόσωπο, στη συνέχεια εκείνο σωριάζεται κάτω και συνεχίζει να το σέρνει, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Οι δύο άλλες εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σημείο χωρίς να προσπαθούν να τον σταματήσουν με τη μία από τις δύο μετά από κάποια δευτερόλεπτα να πηγαίνει προς το μέρος του.

Το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2019 και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου επιβεβαίωσε το περιστατικό και μάλιστα δήλωσε ότι την επόμενη του περιστατικού ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του. Η ίδια υποστηρίζει ότι έμαθε για αυτό πέντε μέρες μετά το συμβάν και επικοινώνησε με τους γονείς του παιδιού ενώ διεμήνυσε στον φυσικοθεραπευτή να μην εργαστεί ξανά σε δομή με παιδιά.

Αναφέρει ακόμα ότι προχώρησε σε καταγγελία στις αρχές στις 12 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή 18 μήνες μετά γιατί όπως ανέφερε, τώρα ήρθε σε γνώση της ότι ο φυσικοθεραπευτής έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα στοιχεία του φυσικοθεραπευτή είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο κέντρο δεν βρίσκεται στα μητρώα του υπουργείου Εργασίας, μην έχοντας κάνει αίτηση για να αποκτήσει σχετικό πιστοποιητικό ενώ δεν έχει κάποια σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ.

Εκ μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ο γραμματέας Σταύρος Σταθόπουλος, δηλώνει ότι οποιαδήποτε καταγγελία έρχεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς, προωθείται στα αρμόδια όργανα τα οποία επιλαμβάνονται για τις νομικές διαδικασίες».

Πηγή: Ethnos.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ