Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Κορέστεια και τα χωριά του Βιτσιού ζητά ο δήμαρχος Καστοριάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να κηρυχθούν σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Κορεστείων και Βιτσίου, προκειμένου να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ζήτησε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Ειδικά για τις περιοχές που βρίσκονται στις παρυφές του Βιτσίου, όπως συγκεκριμένα δήλωσε, «τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας για την παραμονή των κατοίκων στις οικίες τους».

Οι ζημιές που σημειώθηκαν στην περιοχή λόγω του σεισμού είναι πολλές, ενώ επηρεάστηκαν μέχρι και οι υδροφόροι ορίζοντες, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας η δεξαμενή υδροδότησης της τοπικής Κοινότητας Μακροχωρίου.

Για τη λειτουργία των σχολείων

Με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν στις 9:15 πμ.

Στην ΠΕ Φλώρινας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ενώ έως την ίδια ημερομηνία δεν θα γίνονται μαθήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στην Φλώρινα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ