Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή- Τοπίο στην ομίχλη οι δηλώσεις από τα κυβερνητικά στελέχη για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το εάν θα παραταθούν ως έχουν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ή εάν από την επόμενη Δευτέρα θα υπάρξει χαλάρωση.

Από τη μία πλευρά, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν επιβεβαιώνει τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών και δεν συμβαδίζει με τον αυξημένο αριθμό που εντοπίστηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα. Από την άλλη, ωστόσο, τις τελευταίες δύο ημέρες σημειώθηκε αύξηση τόσο στον αριθμό των διασωληνωμένων όσο και στον αριθμό των θανάτων.

Στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ξεκάθαρη άποψη. Με εξαίρεση τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, που έκανε λόγο χθες για χαλάρωση των μέτρων, «φωτογραφίζοντας» την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και μεγαλύτερο αριθμό θεατών στα γήπεδα, όλοι όσοι τοποθετήθηκαν δημόσια τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης των περιορισμών ή υποστήριξαν ότι θα υπακούσουν στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών. Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε χθες πως είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων.

Μολονότι για την κυβέρνηση θα ήταν «ευχής έργον», όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης «αν θα μπορούσαμε να άρουμε τα μέτρα κυρίως της μουσικής και του ωραρίου με τη λήξη της τωρινής περιόδου, δηλαδή τη 16η Ιανουαρίου», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, πως «το αν θα παραταθεί το μέτρο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είναι κάτι που θα το ξέρουμε μέσα στην εβδομάδα αναλόγως και από την επιδημιολογική εικόνα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ