Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Υπόσχονται λύση κατόπιν εορτής- Οικονόμου: Θα ρυθμιστεί το πρόβλημα με τις άδειες ειδικού σκοπού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ρυθμίσει η κυβέρνηση το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις άδειες που θα πρέπει να πάρουν οι γονείς των 20.000 παιδιών που εντοπίστηκαν να νοσούν με κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να προσάψει στην κυβέρνηση καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων. Ότι κάνουμε εμείς, το κάνουν οι ξένες κυβερνήσεις με 1-2 μήνες μετά».

Ωστόσο, ήδη τη Δευτέρα και την Τρίτη εντοπίστηκαν μέσω των self test περισσότερα από 20.000 μαθητές να νοσούν, χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς τους.

Ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι σε κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει διαρκής κινητικότητα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων που είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο αλλά απέφυγε να δεσμευθεί εάν θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν εμβολιαστεί θα αρχίσει να βεβαιώνεται από την επόμενη ημέρα που θα εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, δηλαδή από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ