Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Θ.Βασιλακόπουλος: Καμία εγγύηση ότι κάθε νέα μετάλλαξη θα είναι πιο αδύναμη από την προηγούμενη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Όσο γίνεται μετάδοση, θα υπάρχουν συνεχώς μεταλλάξεις και θα βγαίνουν νέα στελέχη. Δεν είναι σίγουρο ότι κάθε φορά θα είναι πιο αδύναμα”, επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξηγώντας ότι “δεν είναι γραμμική εξασθένηση του ιού, δηλαδή κάθε στέλεχος ντε και καλά να είναι πιο ελαφρύ.

Σχετικά με την τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, τόνισε πως, επειδή παίρνουν φάρμακα που δεν επιτρέπει στο ανοσοποιητικό τους σύστημα να έχουν καλή ανοσολογική απάντηση και να φτιάξουν αντισώματα, είναι σωστό να λάβουν κι άλλη δόση. Για τον γενικό πληθυσμό, τόνισε ότι πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν.

“Αν δεν εμβολιαστούν όλοι, θα κάνουμε οι υπόλοιποι συνεχώς ενισχυτικές δόσεις. Η λύση είναι να βγει ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο σε όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί στον ιό έως τώρα και η ενισχυτική να είναι μόνο για ό,τι καινούριο προκύψει.”

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα και τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών, τόνισε ότι στην Ελλάδα έχει επιτυχία μόνο 40%. Αυτό γιατί, οι περίπου 200.000 από τους 500.000 ανεμβολίαστους έκαναν την πρώτη δόση μόλις τρεις μέρες πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ