Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Καρδίτσα: Εκκενώθηκαν χωριά – Έσπασε ανάχωμα ποταμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον Δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η βροχή που έχει πέσει στην Καρδίτσα έχει ξεπεράσει τα 110 χιλιοστά. Να σημειωθεί ότι κάθε χιλιοστόμετρο, στο βροχόμετρο, ισοδυναμεί με ένα λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά της βροχής στην Καρδίτσα, προβλήματα από την κακοκαιρία

Τα ποτάμια στην Καρδίτσα έχουν φουσκώσει, ενώ στα ορεινά του Νομού συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Αγωνία επικρατεί στις τάξεις της τοπικής κοινωνίας σε όσους ζουν ή λειτουργούν επαγγελματικό χώρο κοντά σε ποταμούς.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, ήδη έχουν προκύψει κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές του νομού.

Προβλήματα καταγράφονται κατά τόπους στην Καρδίτσα και σε τοπικές κοινότητες, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο της Καρδίτσας από τη βροχή καθώς και σε αρδευτικά – αποστραγγιστικά κανάλια.

Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργηθεί σε χωρια του Δήμου Κάμπου και συγκεκριμένα σε Πρόδρομο, Σταυρό και Άγιο Θεόδωρο.

Στο Μουζάκι για ακόμη μια φορά καταγράφεται το γνωστό πρόβλημα με τις υπερχειλίσεις στους δρόμους Μαγούλα- Μ. Καλύβια και Μαγούλα –Μαγουλίτσα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Στον Δήμο Παλαμά εκτός από τα χωράφια που έχουν γεμίσει με νερό της βροχής, προβλήματα φαίνεται πως έχουν προκύψει και στους Γοργοβίτες εξαιτίας της εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ παρόμοια προβλήματα έχουν προκληθεί και στον Άγιο Θεόδωρο Καρδίτσας. Επίσης στον Παλαμά επικρατεί διάχυτος προβληματισμός για τα νερά που θα μεταφερθούν μέσω του Ενιπέα από την περιοχή των Φαρσάλων.

Στα ορεινά η χιονόπτωση συνεχίζεται και τα μηχανήματα επιχειρούν για τον καθαρισμό των δρόμων.

Παράλληλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καταγράφονται τις τελευταίες ώρες σε περιοχές της Λίμνης Πλαστήρα και στο Μουζάκι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ