Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Αλαλούμ μετά μουσικής – Ο Θάνος Πλεύρης προαναγγέλλει τώρα χαλάρωση μέτρων σε εστίαση, γήπεδα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα από την επόμενη Δευτέρα, θα εξετάσει η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει αύριο, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «υπήρξαν κάποια μέτρα που ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο όπως η μουσική. Θα συζητήσουμε με την επιτροπή αν αυτά τα μέτρα έχουν κάποιο νόημα να συνεχίσουν» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Η εκτίμησή μας είναι να μείνουμε σε αυτή τη φιλοσοφία των μέτρων αλλά όπου μπορέσει να υπάρξει αποκλιμάκωση, π.χ. στα γήπεδα ή στην εστίαση».

Αναφορικά με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και  ότι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες το νοσοκομείο αυτό δεν θα εφημερεύει, διαψεύδοντας ότι επίκειται κλείσιμό του.

Όσον αφορά τις νοσηλείες στα νοσοκομεία ο κ. Πλεύρης είπε ότι παραμένει ισορροπία μεταξύ Όμικρον και Δέλτα, παρά το γεγονός ότι η Όμικρον κυριαρχεί στην κοινότητα. Ειδικότερα ανέφερε ότι οι το 50% των νοσηλειών είναι Δέλτα και το άλλο 50% είναι Όμικρον.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ