Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Σχολεία: 25.000 κρούσματα μαθητών, εκπαιδευτικών χθες και σήμερα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε 9.688 ανέρχονται σήμερα τα θετικά self test εκπαιδευτικών και μαθητών σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Μαζί με τα 15.547 που ανακοινώθηκαν χθες, προκύπτει ότι μέσα σε 48 ώρες ανιχνεύθηκαν 25.235 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας ”πανηγυρίζει” ότι χθες δεν έκλεισε κανένα τμήμα σε όλη τη χώρα, καθώς επιμένει να εφαρμόζει το επικίνδυνο πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπει ότι ένα τμήμα κλείνει όταν εντοπίζεται θετικό το 50%+1 των μαθητών.

Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, σήμερα πιθανόν να κλείσουν 3 με 4 τμήματα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση την Παρασκευή των μαθητών στο σχολείο.

Από χθες Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας τονίζουν ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν χάρη στο άνοιγμα των σχολείων και πως διαφορετικά τα κρούσματα αυτά δεν θα είχαν γίνει γνωστά, συμβάλλοντας πολλαπλασιαστικά στην μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Σε ότι αφορά τα χιλιάδες κενά που προέκυψαν λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς, υποστήριξε ότι αυτά καλύφθηκαν άμεσα και υποσχέθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν να διδάσκουν στα σχολεία οι περίπου 5.000 που θα προσληφθούν με συμβάσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ