Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Απίστευτο! Αστυνομικοί επί πέντε ώρες «κυνηγούσαν» πελώριο σκύλο στην Καλλιθέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι αστυνομικοί στην Καλλιθέα όταν αντίκρισαν έναν πελώριο σκύλο, που θύμιζε αρκούδα, να τον ψάχνει ο ιδιοκτήτης του.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι μόλις είδαν τον ποιμενικό κεντρικής Ασίας στην αυλή του σπιτιού, σάστισαν και κάλεσαν ενισχύσεις. Επί 5 ολόκληρες ώρες, 8 αστυνομικοί επιχειρούσαν να κάνουν καλά τον σκύλο που θύμιζε αρκούδα, ενώ ο ιδιοκτήτης του ήταν κρυμμένος πίσω από την πόρτα του και μιλούσε στους αστυνομικούς: «Παιδιά κάντε κάτι, φωνάξτε να τον πάρουν, θα γίνει κακό. Σας παρακαλώ αν βγει έξω να είστε σε ετοιμότητα δεν θα προλάβετε να αντιδράσετε» έλεγε τρομαγμένος στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., όπως περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος μιλώντας στο newsbomb.gr

Οι αστυνομικοί αφού έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το σπίτι, καθώς στην περιοχή υπήρχαν μικρά παιδιά, επικοινώνησαν με τον Δήμο Καλλιθέας προκειμένου να πάει στο σημείο κάποιος ειδικός που θα γνώριζε πώς να συμπεριφερθεί στον τεράστιο σκύλο.

Τελικά ο ποιμενικός πήδηξε από τον φράχτη, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν για ώρες να το απασχολήσουν για να μην φύγει και επιτεθεί σε περαστικούς.

Τελικά στο σημείο εκτός από έναν αντιδήμαρχο του Δήμου Καλλιθέας, έφτασε και ένας εθελοντής από την φιλοζωική στο Κορωπί. Παρά τις προσπάθειες του να του δώσει λιχουδιές και να τον πιάσει με λάσο, δεν τα κατάφερε ούτε εκείνος. Λίγη ώρα μετά έφτασε συνεργείο από τη φιλοζωική που κατάφερε να πιάσει τον σκύλο και να τον βάλει σε ειδικό όχημα.

Σε ανάρτησή του ο κ. Κυριακάκος αναφέρει: «Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε απασχολημένο το ζώο, ώστε να μην απομακρυνθεί απ’ το σημείο. Τελικά γύρω στις 8 το βράδυ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ζωντανό και να το βάλουν στο ειδικό όχημα. Μετα από 4 ώρες αποφύγαμε τα χειρότερα και για τους πολίτες και για το ζώο που σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου που συμμετείχαμε στο χθεσινό περιστατικό για την ψυχραιμία ,την υπομονή και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ