Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Πίσω από τις εξελίξεις η κυβέρνηση – Τρέχει τώρα να καλύψει τα τεράστια κενά στα σχολεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είναι η κυβέρνηση που πλέον έχει κάνει σημαία της το «τρέχω πίσω από τις εξελίξεις» Ούτε 24 ώρες από το άνοιγμα των σχολείων διαπιστώθηκαν τα τεράστια κενά που προέκυψαν στην εκπαίδευση  καθώς λόγω κρουσμάτων έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα περίπου 6.500 εκπαιδευτικοί.

Η κυβέρνηση αρχικά επέδειξε ιδιαίτερη χαλαρότητα στο άκουσμα της είδησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είτε δεν ήξερε είτε σκόπευε να υποβαθμίσει το γεγονός να ανακοινώνει 850 προσλήψεις.

Από την ενημέρωση του Γιάννη Οικονόμου έως την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας πέρασαν κάπου 5 ώρες. Τότε και μόνο τότε και υπό την τεράστια πίεση των αναγκών , το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό πως προχωρά σε 4.784 προσλήψεις «προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού».

Στο τέλος 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Πλέον τίθεται ξεκάθαρα το ερώτημα αν είναι επικίνδυνοι ή αδιόρθωτα επιπόλαιοι Διότι δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζαν ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι εκτός λόγω της πανδημίας και να ανακοινώνουν από τα επίσημα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου-αρχικά- τόσο μικρό αριθμό προσλήψεων.

Είναι ο ίδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος που χαρακτήρισε «μεμονωμένες περιπτώσεις» τον τεράστιο αριθμό δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν κατάφεραν να προμηθευτούν self test γιατί αυτά είχαν εξαντληθεί, υποστηρίζοντας ότι η προμήθεια από τις σχολικές μονάδες έγινε «έγκαιρα».

Τόσο έγκαιρα όσο και πρόσληψη εκπαιδευτικών. Με αυτό το μπάχαλο να επικρατεί για ώρες εν μέρει το υπουργείο Παιδείας επιχείρησε να διορθώσει τα πράγματα και σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, να προχωρά άμεσα «σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού».

Νάσος Ηλιόπουλος: Να χορηγηθεί άμεσα άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που νόσησαν τα παιδιά τους

«Παρά το πρωτοφανές μπάχαλο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, με ελλείψεις ακόμα και στα self test, ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ σημειώνει ότι «οι γονείς τους θα πάνε κανονικά στην εργασία τους με κίνδυνο ακραίας διασποράς του ιού, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι εφαρμόζει συνειδητά πολιτική ανοσίας της αγέλης, καταλήγει: «είναι απαραίτητη η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο για την προστασία των παιδιών που νοσούν, όσο και για τον περιορισμό της διασποράς».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ