Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η πρώτη καταδίκη για εκδικητική πορνογραφία στην Ελλάδα – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδικάστηκε η πρώτη υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στη χώρα μας, με πρωταγωνιστή γνωστό παρουσιαστή. Πρόκειται για υπόθεση revenge porn σε βάρος μιας 22χρονης κοπέλας από τον 25χρονο πρώην σύντροφό της.

Η κοπέλα είχε γυρίσει βίντεο με προσωπικές στιγμής της, με τον τότε σύντροφό της. Όπως καταγγέλλει, όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν, ο πρώην σύντροφός της έστειλε το βίντεο ακόμα στην μητέρα της κοπέλας και άρχισε να την απειλεί ότι θα στείλει τις εικόνες σε συγγενείς και φίλους. Ακόμα και σε συνεργάτες της

«Είχαμε σχέση για δύο χρόνια. Ύστερα από δικές του πιέσεις ανεβάσαμε ένα βίντεο προσωπικών μας στιγμών στο διαδίκτυο στο οποίο δε φαινόταν το πρόσωπό μου… Όταν ζήτησα να χωρίσουμε, πρόσθεσε το ονοματεπώνυμό μου στον τίτλο του βίντεο», τόνισε η καταγγέλλουσα στον ALPHA.

«Αγχώθηκα, έτρεμα. Δεν ήξερα πώς να το χειριστώ» είπε η κοπέλα.

Σήμερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών με αναστολή.

«Με τη σημερινή απόφαση το δικαστήριο, μας έδωσε έναν λόγο να εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη» είπε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Γαβριήλ Γαβριηλίδης.

«Εμφανίστηκε μετανιωμένος. Δήλωσε πως αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει πίσω το χρόνο δεν θα επαναλάμβανε αυτή την πράξη» είπε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Παναγιώτης Περιβολάρης.

Σύμφωνα πάντως με τoν ALPHA, ο κατηγορούμενος αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της ποινής, την οποία θεωρεί δίκαιη αλλά αυστηρή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ