Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Κλειστά σήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στον Πόρο- Ο δήμαρχος ξεμπροστιάζει την προχειρότητα της κυβέρνησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Πόρου δεν άνοιξαν σήμερα, με απόφαση του δημάρχου του νησιού, Γιώργου Δημητριάδη. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, παρατηρήθηκε έλλειψη self tests στα τοπικά φαρμακεία πρόβλημα το οποίο δεν λύθηκε καθώς υπήρξε αδράνεια από τη συναρμόδια υπουργεία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πόρου:

«Με Απόφαση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, τα Σχολεία της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης στον Πόρο θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ την Δευτέρα 10.1.2022 λόγω έλλειψης self tests στα τοπικά Φαρμακεία (Πόρου και Γαλατά).

Σημειώνεται ότι η διαδικασία που ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι θα διέθεταν σήμερα τεστ στα Σχολεία μέσω των σχολικών Επιτροπών και τα Σχολεία θα τα διέθεταν στις 07:00 της Δευτέρας στους μαθητές, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΙ από τα αρμόδια Υπουργεία.

Συγκεκριμένα, η μοναδική σχετική οδηγία που έλαβαν οι Δήμοι της χώρας ήταν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η οποία (υποκαθιστώντας τα αρμόδια Υπουργεία) τους απέστειλε χθες το βράδυ τηλέφωνα επικοινωνίας φαρμακαποθηκών που έχουν απόθεμα self tests, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη οδηγία από καμία αρμόδια κρατική αρχή.

Ο Δήμαρχος Πόρου επικοινώνησε άμεσα με τον υπεύθυνο της μοναδικής αποθήκης που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, ο οποίος του απάντησε ότι ούτε εκείνος έχει ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για να διαθέσει τεστ στους Δήμους και συνεπώς ότι ο μόνος τρόπος διάθεσής τους θα ήταν μέσω αγοράς και άμεσης πληρωμής από τον Δήμο με παραλαβή από το Ναύπλιο, πράγμα που θα ήταν πρακτικά αδύνατο να συντελεστεί αυθημερόν σε ημέρα αργίας.

Τέλος, στα Σχολεία Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης του Πόρου έχει αποσταλεί οδηγία από το Υπ. Παιδείας ότι μπορούν να παραλάβουν self tests από τον Πειραιά, ενώ, δεν έχει αποσταλεί οδηγία να ανοίξουν στις 07:00 το πρωί, πράγμα που άλλωστε μπορεί να γίνει μόνο σε Σχολεία του «κέντρου» στα οποία λειτουργεί πρωινή βάρδια υποδοχής των μαθητών.

To Γυμνάσιο και Λύκειο θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς οι μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαν από τους αντίστοιχους Διευθυντές ότι όσοι δεν έχουν βρει έως σήμερα self test, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω e-mail για να τους διατεθούν άμεσα από τα ίδια τα Σχολεία».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ