Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Σχολεία: Εφιάλτης με 16.000 κρούσματα – Εκτός 6.500 εκπαιδευτικοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διάχυτη είναι πλέον η ανησυχία από τον αριθμό των κρουσμάτων όπως αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα των self test που δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Τα κρούσματα φθάνουν τις 16.000, ενώ από αυτά 2.500 αφορούν εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα μαθητές.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να επιστρέψουν στις τάξεις του είναι περίπου 6.500. Οι 2.500 είναι από τα self test που δηλώθηκαν μέχρι και την Κυριακή για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ οι υπόλοιποι 4.000 είναι εκπαιδευτικοί που νόσησαν νωρίτερα.

Η μεγαλύτερη ανησυχία του υπουργείου Παιδείας είναι να μην υπάρχουν προβλήματα με τις αναπληρώσεις των μαθημάτων, και κυρίως όσον αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έγινε γνωστός σχεδόν την… ώρα που χτυπούσε το πρώτο κουδούνι. Δεδομένου όμως ότι υπήρξαν ελλείψεις και πολλοί γονείς και μαθητές χρειάστηκε να πάνε στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας στα σχολεία για να βρουν self test, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί.

Μη χάσετε: Σχολεία: Δεν μπαίνουν στις αίθουσες οι μαθητές – Αντιδράσεις και από τους καθηγητές για τα ελλιπή μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για 14.000 με 15.000 κρούσματα, όπως προκύπτει από τα θετικά self test που δηλώθηκαν μέχρι και χθες (9/1).

Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσαν τόσο η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας (10/1), όσο και η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1.

Δείτε επίσης: Σχολεία: 14.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί «θετικοί» με το καλημέρα – Ανησυχούν οι γονείς – Εκτιμήσεις για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ