Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Πάρνηθα: Από τις 9 Δεκεμβρίου είχε ενημερωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την παρουσία λύκων κοντά στο καταφύγιο Μπάφι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όπως επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ενημερώθηκε πριν από ένα μήνα και από ομάδες πολιτών που ασχολούνται με την άγρια ζωή, όσο και από επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, για την ύπαρξη λύκων ισχυρά εξοικειωμένων με την ανθρώπινη παρουσία στην κεντρική Πάρνηθα και συγκεκριμένα στις περιοχές κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο Μπάφι, όπου αναφέρθηκε το περιστατικό επίθεσης σε σκύλο.

Η οργάνωση εκτίμησε ότι το φαινόμενο χρήζει  άμεσης αντιμετώπισης, γι’ αυτό και απέστειλε πριν από ένα μήνα, στις 9 Δεκεμβρίου 2021, υπόμνημα στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, στο ΥΠΕΝ, στον ΟΦΥΠΕΚΑ – τον νέο φορέα που έστησε η κυβέρνηση για να διαλύσει τους φορείς προστασίας – και στο δασαρχείο Πάρνηθας.

Στο υπόμνημα επεσήμαινε ότι έχουν εντοπιστεί, τουλάχιστον, τρεις λύκοι οι οποίοι τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και της ημέρας προσεγγίζουν την περιοχή όπου βρίσκεται το καταφύγιο Μπάφι και το πάρκινγκ των αυτοκινήτων και η παρουσία τους είναι συστηματική τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ «ο Φορέας Διαχείρισης καταργήθηκε λίγες μέρες μετά την επιστολή της ΚΑΛΛΙΣΤΩ, στις 23/12, οπότε δεν πρόλαβε να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία, απ’ όσα ξέρουμε. Το ΥΠΕΝ και ο ΟΦΥΠΕΚΑ οφείλουν να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν αμέσως δράση».

https://www.facebook.com/spyros.psaroudas/posts/5080802871952320

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ