Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Σχολεία: Δεν μπαίνουν στις αίθουσες οι μαθητές – Αντιδράσεις και από τους καθηγητές για τα ελλιπή μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντίθετοι με την επιστροφή στα θρανία είναι οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τονίζουν υπάρχει μεγάλη έξαρση του κορονoϊού και δεν είναι ασφαλής η επιστροφή τους στη δια ζώσης εκπαίδευση. Μάλιστα, κάνουν λόγοι για ελλιπή μέτρα στα σχολεία.

Συμβολικά πλήθος μαθητών βρίσκεται έξω από την σχολική μονάδα, δηλώνοντας πώς πρέπει να επιστρέψει η τηλεκπαίδευση ή να παρθούν καλύτερα υγειονομικά μέτρα.

Μερικοί από τους μαθητές αποχωρούν ήδη από το σχολείο και οδεύουν προς τα σπίτια τους.

Υπό κατάληψη σχολείο στο Ίλιον

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα και το 5 ΓΕΛ Ίλιου για τα ελλιπή μέτρα και τα πολλά κρούσματα. Επιπλέον οι μαθητές ζητούν δωρεάν μάσκες και να αλλάξει το 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα.

Αντιδράσεις και στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι σύλλογοι γονέων στην Κρήτη, αντιδρώντας στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα με ελλιπή μέτρα.

Δείτε επίσης: Σχολεία: 14.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί «θετικοί» με το καλημέρα – Ανησυχούν οι γονείς – Εκτιμήσεις για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης καλεί σε διαμαρτυρία, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου στις 13:30 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση   Εκπαίδευσης Κρήτης στο Ηράκλειο.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την ανησυχία της για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μείωση των μαθητών ανά τμήμα, χωρίς μέτρα εξασφάλισης Μέσων Ατομικής Προστασίας, χωρίς την εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας, χωρίς την εξασφάλιση δωρεάν rapid και PCR test και χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το πρωτόκολλο του 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα είναι απαράδεκτο ενώ γίνεται λόγος για εμπαιγμό για την 5θήμερη καραντίνα, που όπως τονίζεται, «θα οδηγεί τους νοσούντες μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσέρχονται κανονικά στα σχολεία μαζί με τα self-test, που σε πολλές περιπτώσεις δε γίνονται και δε δηλώνονται με τον σωστό τρόπο».

Επί ποδός οι εκπαιδευτικοί για τα ελλιπή μέτρα

Επιτελικό μπάχαλο και ανευθυνότητα καταλογίζουν στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και σύλλογοι για το άνοιγμα των σχολείων.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας απαντούν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ αλλά και δεκάδες σύλλογοι καταγγέλλοντας το άνοιγμα των σχολείων δίχως τα κατάλληλα μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συγκέντρωση στις 13:30, με την ΟΛΜΕ να προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 – 14.00. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις κινητοποίηση θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη  (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.ά), με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως τα Χανιά, την Εύβοια και την Κέρκυρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ