Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Στο παρά πέντε ψάχνουν τρόπο να σταματήσει το μπάχαλο με τα self test – Θα δίνουν τα σχολεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά το μπάχαλο, που επικράτησε με τα σχολεία, που είναι ν΄ ανοίξουν από τη Δευτέρα και την έλλειψη self test, διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν τους, δόθηκαν σε δελτία Τύπου των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Οι πολιτικές ηγεσίες των δυο υπουργείων προσπάθησαν να ρίξουν τη μπάλα στην εξέδρα για το γεγονός ότι σε δεκάδες φαρμακεία τα τεστ είχαν τελειώσει και τους γονείς να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο σημειώνοντας ότι:

• Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

• Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ