Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Άνω κάτω ζευγάρια λόγω εμβολιασμού των παιδιών – 3 πάνε για διαζύγιο στη Ρόδο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνω – κάτω, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, από δικηγόρους, έχουν γίνει ζευγάρια σε πολλά σημεία της Ελλάδας λόγω των εμβολιασμών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο, η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει στο κατώφλι του διαζυγίου ήδη τρία ζευγάρια και δεν αναμένεται να είναι τα τελευταία.

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται, αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους, δεδομένου ότι ακόμη κι οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι, για το κατά πόσο είναι ωφέλιμο ένα εμβόλιο, σε παιδιά, που κατά κανόνα περνούν ελαφρά τη νόσο κι εφόσον δεν έχουν κάποιο σοβαρό νόσημα. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο ακόμη και γονείς, που οι ίδιοι έχουν εμβολιαστεί να μην θέλουν να το κάνουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ροδιακή», τρία ζευγάρια έφτασαν στο κατώφλι του διαζυγίου στη Ρόδο, ηλικίας από 40-50 ετών και έχουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος, οι οποίες και φέρεται να αποτέλεσαν την αιτία του διαζυγίου τους!

Ψυχολόγοι, τονίζουν μεταξύ άλλων ότι σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να διαλύσει ένα ζευγάρι τη σχέση/γάμο του αλλά όχι απαραίτητα την μόνη αιτία. Πάντως σε πολλές περιπτώσεις το εμβόλιο λειτουργεί ως πυροδότης μηχανισμός σε ζευγάρια, που ήδη εν μέσω πανδημίας έχουν πιεστεί.

Τα προβλήματα έχουν ενταθεί σε περιπτώσεις διαζυγίων, όταν ο ένας από τους δυο γονείς είναι ανεμβολίαστος και με τον νέο νόμο Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια δημιουργούνται ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις, κάνοντας το κλίμα ακόμη και μέσα σε οικογένειες, που έχουν διαλυθεί, αφόρητο κι ασφυκτικό για τα παιδιά, που πρέπει να ζουν σε κλίμα ασφάλειας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ