Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Εθελοντές διέσωσαν γάτα από τον φάρο του Λιμανιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό μιας γάτας από τον φάρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έστησε η Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων σε συνεργασία με το λιμενικό.

Η εθελοντική ομάδα σύμφωνα με τη Voria.gr ενημερώθηκε ότι το ζώο εθεάθη να κυκλοφορεί στον κυματοθραύστη απέναντι από το λιμάνι της πόλης και επικοινώνησε με το λιμενικό.

«Αρχικά έγινε μία ανάρτηση σε μία ομάδα στο Facebook, την οποία είδαν δύο κοπέλες, η Κυριακή Αβράμογλου και η Άσπα Χατζηκωστή, οι οποίες μας την έστειλαν. Το περιστατικό μας παραξένεψε γι’ αυτό την επόμενη μέρα πήγα στο λιμάνι και είδα τη γάτα από μακριά. Επειδή στο συγκεκριμένο τμήμα δεν υπάρχει πρόσβαση, αφού κανένα σημείο του δεν εφάπτεται στη στεριά, επικοινωνήσαμε με λιμενικό για να μπορέσει κάποιος να μας πάει. Το λιμενικό ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε φουσκωτό για να μας περάσει απέναντι. Πήγαμε το απόγευμα, περπατήσαμε τον κυματοθραύστη, αλλά δεν εντοπίσαμε το ζώο, το οποίο προφανώς φοβήθηκε και κρύφτηκε. Οπότε και στήσαμε παγίδα, βάλαμε τροφή και φύγαμε», εξήγησε στη Voria.gr η Ελευθερία Βεκίλογλου, η οποία είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας.

cat resuce 1

«Την άλλη μέρα το πρωί ο γατούλης πιάστηκε στην παγίδα, οπότε τον πήρα, τον πήγα στον κτηνίατρο για κλινικό έλεγχο, γιατί θα ήταν προφανώς αφυδατωμένος, ενώ του κάναμε και στείρωση. Στην αρχή ήταν λίγο αγριεμένος, αλλά μετά πολύ ήρεμος και πλέον είναι πολύ καλά. Τώρα θα τον φιλοξενήσουμε στο σπίτι και θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον για υιοθεσία», πρόσθεσε η κ. Βεκίλογλου.

cat rescue 2

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ