Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Κλείνουν το Παίδων Πεντέλης για ένα μήνα λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προβαίνουν οι εργαζόμενοι της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αποκαλύπτοντας ότι στις 6/01/2022 (ημέρα αργίας) τους κοινοποιήθηκε απόφαση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για τον «παιδιατρικό πληθυσμό».

Η απόφαση να κλείσει ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής έρχεται λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας κι ενώ οι νοσηλείες αυξάνονται ακόμα στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

«Εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο νομό Αττικής αλλά και πανελληνίως καλούμαστε να υποβιβαστούμε από τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιατρικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.

καταγγελια

Και καταγγέλλει «τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης» της δημόσιας περίθαλψης «με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί».

Την είδιηση της μετατροπής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο επιβεβαίωσε και ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου με ανάρτηση του στο twitter.

«Επιβεβαιώνεται επίσημα από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ η απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για αναστολή της λειτουργίας του “Παίδων Πεντέλης” και η μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ως τέλος Ιανουαρίου» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ