Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στις 10 Ιανουαρίου για ασφαλή σχολεία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίωρη στάση εργασίας στις 12.00-14.00  κηρύσσει η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Παράλληλα καλεί του εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΑΙΘ.

Η ΟΛΜΕ, η οποία είχε συνάντηση την Τετάρτη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως καταγγέλλει ότι  δεν υπήρξε «καμία θετική ανταπόκριση στα προβλήματα και στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Απλά επιβεβαιώθηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε την ΟΛΜΕ για να εξυπηρετήσει τις επικοινωνιακές ανάγκες του δηλώνοντας εμπράκτως την περιφρόνηση του στην εκπαιδευτική κοινότητα αρκούμενο στο να αναπαράγει τις ήδη γνωστές χθεσινές ανακοινώσεις του».

Η ΟΛΜΕ έχει καταθέσει τις εξής προτάσεις:

-την αραίωση των πολυπληθών τμημάτων
-την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας
-τα δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με ευθύνη του ΕΟΔΥ
-την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
-την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ
-την αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες και – τη δωρεάν χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες υψηλής προστασίας και αντισηπτικά).

Στην ανακοίνωση της τονίζει ότι «Το Υπουργείο Παιδείας και η εμμονή της κ. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων με τον τρόπο που έκλεισαν πριν τις διακοπές, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για ότι συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Και επαναλμβάνει το αίτημα για συνάντηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και να της δοθούν τα πρακτικά της συνεδρίασής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ