Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Παπανικολάου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που νοσηλευόταν από την προηγούμενη εβδομάδα με κορονοϊό σε μονάδα εντατικής θεραπείας  στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μία μεγάλη επιτυχία του νοσοκομείου μας και των συναδέλφων», δήλωσε , μιλώντας στον ιστότοπο Voria.gr o διευθυντής της Β ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος, προσθέτοντας ότι η 16χρονη πλέον αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Η κατάσταση υγείας της 16χρονης είναι βελτιωμένη, παρόλο που, όπως αναφέρει ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, τα στοιχεία όταν ήρθε η κοπέλα στα επείγοντα ήταν «ασυμβίβαστα με τη ζωή» και οι γιατροί έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να σώσουν τη 16χρονη.

Η κοπέλα θα συνεχίσει να νοσηλεύεται σε απλή κλίνη μέχρι και την επόμενη εβδομάδα και η πνευμονία έχει αρχίσει να υποχωρεί. «Η άμυνα του οργανισμού της είναι πάρα πολύ καλή και τα όργανά της είναι σε άριστη κατάσταση, χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα. Παρόλο που δεν ήταν εμβολιασμένη, είχε μεγάλη τύχη που αντέδρασε έτσι, αν και άργησε να έρθει», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην υποτιμούν τη νόσο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ